La du merke til de flotte borddekorasjonene på Slottet i forbindelse med Kongeparets 80års feiring?
Dette var virkelig lekkert, og norsk, og perfekt inspirasjon for egne festbord! Heng på så skal jeg bryte ned i mindre element.
Alle bilder er skjermdumper av NRK sin sending, du kan se sendingen her. Innslaget om borddekorasjonene forklares av Finn Schjøll og starter 31 minutter inn :)
Blomstervalg:
– Hvitveis
– Liljekonvall
– Tulipaner
– Stemor
– Syriner
– Erteblomster (svært få)
– Pasonsblomst (bare grenranker med blader)
– Ett gress
– Nakne bjørkegrener

Hovedbordet hadde en rekke med små buketter av hvitveis, liljekonvall og gress (og en sinnsvakt kul gullforgylt sak de sto på).
Legg merke til at det er kun en type blomst pr vase, og at vasene i realiteten er stetteglass. Enklere kan du ikke gjøre det! Har du ikke et slik gullforgylt podie stående så kan du droppe den, eller erstatte med en løper i stoff eller speilfliser, eller drysse feks rosa tulipankronblader mellom for å danne “løper”.

Diagonalt på hovedbordet står det en serie med langbord, og på disse var det noen få store stettevaser som var fylt med rosa-lilla syriner. Legg merke til at det kun er en slik vase pr arm!
Det var også noen andre vaser med syriner på bordene hvor syrinene sto høyt på lange slanke grener, og store krukker i vinduene.

Hver arm har også en oppsats med erteblomster, pasjonsblomst og stemor. Tipper det er en glassbeholder som så var helt kledd inn med nakne bjørkegrener. Disse er ikke enkle å kopiere, men la deg for all del inspirere av at de har brukt småblomstret hvit stemor :D

Til sist så var det strødd ut en rekke små vaser med en eller to fylte lyserosa tulipaner pr vase. Enkelt og fint.
Det sto også buketter med de samme tulipanene i vinduskarmen.

Om rommet og oppdekking ellers:
Rommet kalles “Den store spisesal”. Det har en grunnflate på 300m2, takhøyden er 5,7 meter og det kan dekkes til 225 personer. Veggene er dekorert av Peder Wergmann og August Thomsen.
Servicet er fra Porsgrunn Porselensfabrikk, og er laget spesielt til salen med dekor som tar utgangspunkt i dekordetaljer i taket, det var en gave til kongeparets 60årsdager i 1997. Glassene er fra Hadeland glassverk, og sølvbestikket er fra 1860 årene og laget hos Tostrup og Thune i Christiania og er prydet med den gamle utgaven av riksvåpenet.
Kilde rom og utstyr for bord: Kongehuset.no
Mer hvitveisinspirasjon?
Se også dette innslaget jeg gjorde på TV2 med fem ulike måter å pynte bordet med hvitveis på!

The post Borddekorasjoner på Slottet: Hvitveis, liljekonvall og stemor! appeared first on Moseplassen.